FROM THE BLOG

MKB maakt steeds meer gebruik van de cloud

Cloudservices

In 2016 maakte ongeveer eenderde van alle Nederlandse bedrijven en organisaties tot 250 werkplekken gebruik van de cloud. De meestgebruikte cloudservices zijn webhosting (75%), hosting van office applicaties (55%) en e-mailhosting (54%). Marktonderzoeksbureaus verwachten dat in 2020 meer dan driekwart van deze organisaties cloudoplossingen zal gebruiken, met als belangrijkste redenen het vereenvoudigen van ICT-beheer, het verhogen van beschikbaarheid van ICT-systemen en het verminderen van kosten en complexiteit van ICT.

Voordelen

Als Netformatie zien wij deze ontwikkeling ook plaatsvinden bij onze klanten. Zowel grotere als kleinere organisaties zijn op zoek naar oplossingen om het dagelijkse werk te vereenvoudigen, kosten te besparen en te zorgen dat werknemers altijd toegang hebben tot informatie. Ook klanten die een eigen IT-afdeling hebben overwegen steeds vaker om gebruik te maken van de cloud, omdat cloudomgevingen mogelijkheden bieden die met een eigen IT-infrastructuur (servers, storage etc.) op de eigen locatie niet of nauwelijks benut kunnen worden. Voorbeelden hiervan zijn meer flexibiliteit, meer schaalbaarheid en hoger niveau van beveiliging.

Groeiend aantal en soorten devices

Veel organisaties staan welwillend tegenover het bring your own device (BYOD) concept. De consequentie hiervan is dat inmiddels 95% van de IT-beheerders aangeeft laptops te ondersteunen, 88% geeft aan smartphones te ondersteunen en 78% geeft aan tablets te ondersteunen. De variƫteit aan devices en besturingssystemen wordt steeds groter en de cloud biedt fantastische mogelijkheden om een groeiend scala aan apparaten en applicaties te ondersteunen. Echter is het hierbij wel van belang om de juiste keuzes te maken welke cloudoplosingen gebruikt gaan worden, hoe deze aangepast moeten worden aan de eigen werkzaamheden en op welke manier migratie naar de cloud het beste kan worden uitgevoerd.

Cloudstrategie

Netformatie kan u helpen om de cloudstrategie van uw organisatie vorm te geven. Ook kunnen wij u begeleiden bij het migreren van toepassingen naar de cloud. Wij bieden zowel private cloud oplossingen (binnen ons eigen ISO-gecertificeerd, high-security datacenter) als public cloud oplossingen (Microsoft Azure). Beide oplossingsrichtingen kunnen desgewenst volledig door ons beheerd worden. Neem nu contact met ons op via 0299-763405 als u meer informatie wilt over de specifieke voordelen voor uw organisatie!